Teledermatologie consult vanuit thuis

Teledermatologie consult vanuit thuis

Niet elke huiduitslag hoeft op het spreekuur van de huisarts te worden beoordeeld. Met de juiste informatie en goede foto’s kan uw huisarts u een advies op maat geven!

Hoe gaat dit in zijn werk?

U belt de praktijk met een niet acute klacht van de huid. De assistente schat in dat de beoordeling met een foto kan gebeuren. Zij stuurt u een aanvraag voor een ThuisConsult. U ontvangt een link via de mail. U kunt de mail het beste openen op uw mobiel zodat u direct foto’s kunt maken. Na het openen van de link volgt u de instructies voor de foto’s en vult u enkele vragen in over de klacht. Deze informatie wordt naar de huisartspraktijk gestuurd via een beveiligde verbinding (het KSYOS portaal). De huisarts beoordeelt de foto’s. Zo nodig kan de huisarts de foto’s doorsturen naar een specialist met een druk op de knop.

Welke voordelen heeft een ThuisConsult voor u?

1. U hoeft niet altijd naar de praktijk te komen voor het beoordelen van een huidklacht
2. De foto’s worden verstuurd via een beveiligde omgeving
3. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ThuisConsult
4. De antwoorden die u ingevuld heeft  komen rechtstreeks in uw medisch dossier.
5. De dag erna kunt u met de assistente bellen voor de uitslag (of dit teruglezen in uw portaal).
6. Als de huisarts het nodig vindt of indien hij twijfelt kunnen de foto’s worden doorgestuurd naar een dermatoloog in het ziekenhuis. Die geeft de huisarts advies en dit advies wordt aan u terug gekoppeld. Aan een advies van de dermatoloog zijn wel kosten verbonden (valt onder het eigen risico, net als een regulier specialisten bezoek).

Heeft u een plekje waar u over twijfelt? Bel dan met onze assistente en informeer naar de mogelijkheden!

 

 

 Translate »
Call Now Button