Huisartsen

Het spreekuur verloopt geheel volgens afspraak. U kunt een afspraak maken bij de assistente. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via deze website zelf een afspraak te plannen via Afspraken in het menu Huisartsen.

Voor 1 klacht wordt 10 minuten gepland. Heeft u meer klachten, geef dit dan aan bij het maken van de afspraak. De assistente kan dan een dubbel consult inplannen. Hiermee voorkomen we lange wachttijden door uitlopen van het spreekuur. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, vragen wij u de afspraak zo spoedig mogelijk te annuleren. Die tijd gebruiken we dan voor andere patiënten.

Telefonisch advies door de huisarts is enkel mogelijk, indien er geen lichamelijk onderzoek nodig is. Wilt u een klacht telefonisch met de huisarts bespreken, geef dit dan aan bij de assistente. De dokter zal u dan terugbellen op een geschikt moment. Consulten via email worden niet verricht binnen onze praktijk.

Huisbezoeken zijn bedoeld voor mensen die medisch gezien niet in staat zijn om naar de praktijk te komen. Een huisbezoek voor dezelfde dag kunt u aanvragen tot 10.00u in de ochtend. Voor een goede planning heeft de assistente informatie nodig over de aard en de duur van de klachten.

 

Doktersassistentes

Bij de assistentes kunt u terecht voor het maken van afspraken en herhaalrecepten. Daarnaast verrichten zij onder verantwoordelijkheid van de huisartsen diverse werkzaamheden, zoals het geven van injecties, bloeddruk meten, urineonderzoek, aanstippen van wratten, uitspuiten van oren, verwijderen van hechtingen, aanleggen van verbanden, het maken van hartfilmpjes en bloedvatonderzoek met echo-doppler. Ook het assistentenspreekuur verloopt geheel volgens afspraak.

 

Praktijkondersteuning

Onze praktijkondersteuner Claar Lenssen zorgt voor de begeleiding van patiënten met Diabetes Mellitus, COPD en hart- en vaatziekten. Zij heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Alle handelingen vinden plaats onder supervisie van de huisartsen.

Onze praktijkondertsteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) Michèle de Lange is er voor jongeren, volwassenen en ouderen die psychische klachten ervaren. Door middel van een of meerdere gesprekken worden de klachten verhelderd en wordt er gekeken naar de beste oplossing. Zo nodig verwijst de praktijkondersteuner in overleg met de huisarts door voor specialistischere zorg.

Patiënten die in aanmerking komen voor begeleiding door de praktijkondersteuner, zullen worden verwezen door de huisarts.