Nieuwe vaccinatie ronde 60-62 jarigen

Nieuwe vaccinatie ronde 60-62 jarigen

In navolging van de eerste vaccinatie ronde in februari is het binnenkort de beurt aan de 60-62 jarigen (peildatum 01 januari) om hun COVID-19 vaccinatie te ontvangen. Deze leeftijdscategorie zal een uitnodiging van de huisarts ontvangen, naar verwachting aan het einde van week 17. Conform de strategie van het RIVM zal deze groep gevaccineerd gaan worden met het AstraZeneca vaccin.

Hoewel er de laatste maanden veel te doen is geweest over AstraZeneca, is dit vaccin door zowel de Gezondheidsraad als het Europees Medicijn Agentschap veilig bevonden. Er is kans op een ernstige vorm van trombose als bijwerking van deze vaccinatie, doch dit komt maar zeer zelden voor. Ter illustratie: de gemiddelde vliegreis geeft een4 voudig hoger risico op trombose. Mocht u desondanks vragen/twijfels hebben, lees dan eerst deze informatie. Mocht dit niet uw vragen beantwoorden neem dan contact op met de praktijk.

In deze uitnodiging vindt u de betreffende data en informatie voor zowel de eerste als de tweede prik, evenals een gezondheidsverklaring en een registratie toestemmingsformulier.Call Now Button
Translate »