Boosterprikken voor COVID-19

Boosterprikken voor COVID-19

De Gezondheidsraad heeft op 2 november jl. geadviseerd dat er uit voorzorg een booster wordt ingezet voor mensen van 60 jaar en ouder. Bij ouderen is de bescherming tegen COVID-19 na de eerste twee prikken wat lager dan bij jongere mensen. Met een booster kan de bescherming worden verhoogd. Zo zijn zij beter beschermd en hebben nieuwe virusvarianten ook minder kans zich te ontwikkelen en te verspreiden. De minister heeft dit advies overgenomen.

Een COVID-19-boostervaccinatie is een extra vaccinatie die na een langere periode wordt toegediend nadat de basis-serie van de COVID-19 vaccinatie is afgerond. Deze boostervaccinatie is bedoeld als oppepper die de werking van de eerste vaccinatieserie kan verbeteren. Een booster is nodig als de beschermende werking van de eerste serie vaccins na een tijd te veel afneemt. Of wanneer de vaccinaties minder goed blijken te beschermen tegen nieuwe varianten van een virus.

 

 

De boosterprikken zullen worden verzorgd door de GGD. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van het RIVM. Het tijdstip waarop u deze uitnodiging ontvangt is afhankelijk van uw geboortejaar. De huisarts heeft hier géén invloed op.

Bekijk voor meer informatie over de boosterprik de informatie pagina van het RIVMTranslate »
Call Now Button